ИЗЛОЖБА СЛИКА АНЂЕЛКЕ БОЈОВИЋ

Изложба слика смеле светлости сликара Анђелке Бојовић, отворена је у Универзитетској галерији Универзитета у Крагујевцу 04. априла 2012. године у 19:00 сати.„Научник сликар“,

„Поета сликар“,

„Боем развигор“,
„...само су неки од атрибута који красе ову необичну и танану фигуру српског сликарства“, по речима професора Сретка Дивљана, који је испред уметничког одбора Галерије поздравио отварање прве од три изложбе које ова уметница има у граду.
„Она је нежна, а ипак кршна попут Гоје и Ватоа. Анђелка је сликар бескрајне патње и цветног живота. Сликарске супротности у њој, судар боема и поете, изнедриле су ново ликовно виђење и непристајање на просечност. “- надахнуто и са пуно емоција проф. Сретко Дивљан описао је своју дугогодишњу колегиницу и пријатељицу уз звуке музике времена које инспиришу слике проф. Бојовић и тиме започео њено велико галеријско вече у Крагујевцу.
Изложба која је уједно и почетак изложбеног месеца Анђелке Бојовић у Крагујевцу, а наставља се у Галерији Народног музеја и „Арт“ галерији, биће доступна крагујевачкој публици до 04. маја 2012. године.

Фото галерија: