Објављен позив у оквиру програма Хоризонт Европа - Tools to measure and stimulate activity in Brain Tissue

ИД позива: HORIZON-EIC-2021-PATHFINDERCHALLENGES-01-02

Рок за пријаву: 27. октобар 2021. године (17 часова по бриселском времену)

Тема: EIC Pathfinder изазови имају за циљ да граде на основу нових, најсавременијих праваца у науци и технологији, да узбуне научно поље и тржиште или створе нове могућности реализацијом иновативних технолошких решења заснованих на истраживању и развоју са високим ризиком / добитком.

Позив Tools to measure and stimulate activity in Brain Tissue има за циљ следеће исходе:

  • Израђен комплетан уређај са јединственим карактеристикама, као што су нпр. циљање тренутно нелеченог поремећаја, минијатуризација без преседана, пружање повратних информација о надгледању и стимулацији затворене петље (са малим кашњењем), веома ниска потрошња енергије, ниска / умерена инвазивност (да је нпр. компатибилна са имплантацијом која се врши ендоскопском техником), висока резолуција, одрживост, итд.; или
  • Нови или новонастали физички принцип или методологија који би могли да буду основа за будуће технологије изучавања и / или стимулације мозга, са јасним и мерљивим предностима. Фокус је на техникама које могу пружити податке о функцији мозга без преседана или које омогућавају модулацију мождане активности у терапеутске сврхе или повезивање мозга и рачунара.

Услови за конзорцијум: Најмање три партнера из држава чланица ЕУ или придружених земаља Хоризонту Европе. Минимум један партнер мора бити из државе чланице ЕУ.

Право на учешће имају универзитети, истраживачке организације, мала средња предузећа, новооснована предузећа, физичка лица.

Индикативни буџет за цео позив: 132 000 000 ЕУР

Буџет по пројекту: до 4 000 000 ЕУР

Стопа финансирања: 100%

Корисни линкови: