АКТУЕЛНО:

Одржана Трећа међународна недеља на Универзитету у Крагујевцу

На Универзитету у Крагујевцу, у периоду од 7. до 11. јуна 2021. године, одржана је Трећа међународна недеља, у оквиру које је Универзитет у Крагујевцу посетио 31 запослени - наставни и административни кадар - са партнерских универзитета из Румуније, Пољске, Бугарске, Северне Македоније, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Током Међународне недеље представљени су начини реализације Еразмус+ програма мобилности на Универзитету у Крагујевцу и матичним институцијама учесника, размењена су искуства у превазилажењу бројних изазова пред којима су се универзитети нашли у време пандемије корона вируса и подељени примери добре праксе у реализацији једног од највећих пројеката финансираног од стране Европске уније. Кроз различита предавања, радионице и обиласке, гости су имали прилику да се упознају са културно-историјским наслеђем Крагујевца и Србије, српским језиком, историјом, културом и традицијом.

Добродошлицу на Универзитет у Крагујевцу, првог дана Међународне недеље, колегама са партнерских универзитета пожелели су ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић и представник Фондације Темпус – Националне Еразмус+ агенције госпођица Татјана Станковић.

Организовање Међународне недеље на Универзитету у Крагујевцу још једном потврђује посвећеност Универзитета у Крагујевцу процесу интернационализације, унапређењу високог образовања у оквирима европског простора, као и подизању нивоа видљивости нашег универзитета на светским ранг листама.


Фото галерија: