Промоција књиге др Душана Марковића „Професори и слушатељи Лицеума Књажества србског у Крагујевцу“

У свечаној сали Универзитета у Крагујевцу, у уторак 15. јуна 2021. у 19 сати, промовисаће се значајна књига из историје развоја Лицеја, чији је аутор др Душан Марковић (1936-1996), а издавачи су: Универзитет у Крагујевцу, ПМФ и Правни факултет.

Рукопис под називом „Професори и слушатељи Лицеума Књажества србског у Крагујевцу“ др Душана Марковића Прине, хемичара, који је радио на ПМФ-у у Крагујевцу,  настао је пре око четири деценије, а приређен је и објављен у мају 2021. године, у издавању Универзитета у Крагујевцу, ПМФ-а и Правног факултета.

На промоцији ове значајне књиге за историју универзитетског образовања у Србији, као и за завичајну историографију, говориће у име издавача: проф. др Ненад Филиповић, ректор, проф. др Марија Станић, декан ПМФ-а и проф. др Драган Вујисић, декан Правног факултета. О  садржају књиге ће говорити проф. др Радош Љушић, историчар, који је својевремено рецензирао рукопис др Душана Марковића.

У програму ће учествовати и академик Иван Гутман, који ће евоцирати сећања  на аутора, свог колегу и једног од најбољих пријатеља, као и Немања Марковић, студент Правног факултета и рођак пок. аутора, који је заслужан за проналажење затуреног рукописа. Програм ће водити Лела Вујошевић, секретар Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, која је приредила књигу за штампу и написала предговор. 

У музичком делу програма учествоваће студенти соло певања ФИЛУМ-а,  у класи проф. др Војислава Спасића.