Промоција уметности - два компакт диска PASSION&DEVOTIОN, проф. Љубише Јовановића, одржана 10. јуна у Универзитетској галерији.

У организацији Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, одржан је културно-музички догађај у којем су учестовали: проф. флауте Љубиша Јовановић, Ивана Стефановић, композитор, Љиљана Чанић Крсмановић, уметнички директор музичке издавачке куће „Метрополис“ и Тијана Милојевић, чланица „Метрополиса“.

Крагујевачка публика имала је част да 10. јуна 2021. године у Универзитетској галерији присуствује промоцији двоструког компакт диска под називом PASSION&DEVOTIОN, који је објавила музичка издавачка кућа „Метрополис“, 2020. године. Овај CD садржи 16 композиција српских аутора писаних за флауту (Рајка Максимовића, Бранке Поповић, Драшка Аџића, Зорана Христића, Татјане Милошевић, Милана Михајловића, Иване Стефановић и Дејана Деспића) у извођењу проф. Љубише Јовановића. Љубиша Јовановић је ред. проф. флауте на Факултету музичке уметности Универзитета уметности у Београду. Свирао је на најзначајнијим светским фестивалима, одржао је више од 1500 концерата у 37 земаља, а водио је и више од 200 мајсторских курсева у Европи Азији, Северној и Јужној Америци. На представљању у Крагујевцу извео је неколико композиција са компакт диска и говорио о разним темама које се односе на развој музичке уметности и културе у Србији и свету.

У име издавачке куће „Метрополис“, уметнички директор Љиљана Чанић Крсмановић, и Тијана Милојевић, чланица „Метрополиса“, говорили су о раду ове јединствене музичке издавачке куће у нашој земљи, која објављује класична дела српских композитора.

У програму је учествовала и Ивана Стефановић, композитор, књижевник и есејиста, вишедеценијски сарадник проф. Љубише Јовановића на разним музичким пројектима. Истакнути српски композитор Ивана Стевановић, евоцирала је успомене на њихову сарадњу која се негује и развија, упркос неповољним објективним околностима, али која даје плодоносне резултате, међу којима је и најновији двоструки компакт диск PASSION&DEVOTIОN.


Фото галерија: