АКТУЕЛНО:

Вебинари IPR Helpdesk-а о различитим аспектима пројеката и пројектних пријава у ЕУ програмима

Европска комисија и IPR Helpdesk у оквиру својих редовних активности у јуну, организују обуке и вебинаре на тему пројеката у оквиру новог програма за истраживање и иновације – Хоризонт Европа.

Webinar: Dissemination & Exploitation in Horizon Europe

У оквиру овог вебинара, биће представљена нова правила о дисеминацији и експлоатацији у пројектима у оквиру програма Хоризонт Европа, као и објашњења шта је потребно обухватити овим секцијама у предлогу пројекта. Такође ће бити објашњено питање управљања интелектуалном својином у пројектима Хоризонт Европе и представљена два нова сервиса (Horizon Results Platform и Horizon Results Booster) која ће пружити већу видљивост резултатима истраживања.

Датум одржавања вебинара: 9. јун 2021. године

Време: 9.30-12.30

Програм: Агенда

Регистрација: није потребна

Линк за праћење вебинара: YouTube live stream

 

Webinar: Impact and Innovation in EU funded projects - A guide for proposers

Овај вебинар се бави различитим начинима за дефинисање професионалног и систематског управљања интелектуалном својином. Теме које ће бити у фокусу се крећу од проналажења правог оквира управљања до питања како развити веродостојну стратегију усмерену на експлоатацију резултата истраживања.

Датум одржавања вебинара: 30. јун 2021. године

Време: 10.30-12.00

Регистрација: обавезна

Страница вебинара: European IP Helpdesk

 

Поред ових, IPR Helpdesk организује и додатне вебинаре у току јуна о различитим аспектима управљања интелектуалном својином у ЕУ пројектима: