Промовисана књига „Хемијске приче из царства биљака“

Kњига „Хемијске приче из царства биљака“ чији су аутори: академик Иван Гутман, проф. др Горица Ђелић и академик Владимир Стевановић промовисана је у свечаној сали Универзитета у Крагујевцу, 19. маја 2021. године.

Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу објавио је, половином 2020. године, научно-популарну књигу „Хемијске приче из царства биљака у којој је представљено велико хемијско богатство које се крије у биљкама и начини на које савремена хемија омогућава да разумемо и применимо многе појаве из биљног царства. Поздравну реч, у име издавача књиге, дао је дописни члан САНУ Милош Ђуран, управник Центра.

На промоцији организованој у свечаној сали Универзитета у Крагујевцу учествовали су аутори: академик Иван Гутман, професор емеритус Универзитета у Крагујевцу,  проф. др Горица Ђелић (Институт за биологију и екологију, ПМФ, Крагујевац) и академик Владимир Стевановић (секретар Одељења хемијских и биолошких наука САНУ). Они су говорили о биљкама представљеним у књизи које углавном расту на нашим пољима, ливадама и шумама, а које су својеврсне хемијске фабрике јер производе најразличитије хемикалије, које могу бити корисне или штетне по човека.


Фото галерија: