Промоција зборника Од престонице до индустријског центра Србије – Крагујевац средином 19. века , 22. априла у 18 сати у Горњем Милановцу

Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу организује промоцију зборника Од престонице до индустријског центра Србије – Крагујевац средином 19. века у Галерији Музеја рудничко-таковског краја у Гоњем Милановцу.

Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу и Историјски институт из Београда организиовали су, 17. октобра 2019. на Универзитету у Крагујевцу, округли сто посвећен проучавању историје Крагујевца од престанка престоничког статуса 1839/41. године до његовог израстања у индустријски центар Србије, средином 19. века. Зборник радова са истоименог округлог стола под називом Од престонице до индустријског центра Србије – Крагујевац средином 19. века, објављен је крајем 2020. године.

Промоција Зборника  одржаће се у Музеју рудничко-таковског краја и учествоваће: проф. др Весна Ранковић, проректор за научноистраживачки рад Универзитета у Крагујевцу, др Радован Ј. Поповић, историчар Историјског института Београда и Александар Марушић, директор Музеја и један од учесника округлог стола.

Промоција Зборника се одржава поводом Дана општине Горњи Милановац и обележавања годишњице подизања Другог српског устанка у Такову.