Активности Информативног центра Фондације Темпус у априлу 2021. године

Информативни центар Фондације Темпус, у склопу свог месечног програма активности током априла 2021. године организује разне врсте догађаја, од којих издвајамо следеће који су усмерени на подношење пројеката у оквиру новог Еразмус+ програма.

Вебинар: Нови Еразмус+ програм и позив за подношење пројеката

Поводом почетка новог Еразмус+ програма (2021-2027) и отварања Еразмус+ општег позива за подношење предлога пројеката за 2021. годину, Фондација Темпус организује вебинар са циљем упознавања свих заинтересованих организација и установа из Србије са могућностима које су им на располагању за подношење пројектних пријава у конкурсном року за 2021. годину. Присутни ће се између осталог упознати са главним обележјима и новинама у програму, различитим врстама пројеката у којима организације и установе могу учествовати, начином њиховог подношења, и слично.

Термини за вебинар: 13. април (12.00-13.00), 21. април (16.00-17.00) и 26. април (14.00-15.00)

За пријаву учешћа потребно је попунити пријавни формулар, најкасније до 17 часова дан уочи дана одржавања вебинара.

 

Facebook сесије: Питајте нас о новом Еразмус+ програму и позиву за подношење пројеката

Поводом новог Еразмус+ програма, Фондација Темпус ће и путем свог Facebook налога организовати отворене једночасовне сесије уживо током којих ће представници Фондације одговарати на питања представника установа и организација активних у областима образовања, младих и спорта о новом програму и позиву. За учешће није потребна пријава, а  сви заинтересовани могу поставити питање или недоумицу у одговарајућој сесији, према области у којој се планира пријава пројекта:

Сесија за високо образовање, четвртак, 29. април, 12-13 часова

 

Вебинар: Како да пронађете партнере за Еразмус+ пројекте?

Вебинар је намењен представницима организација и установа активних у секторима образовања, младих и спорта који желе да се информишу о доступним ресурсима који могу олакшати повезивање са колегама широм Европе и проналажење партнера за учествовање у Еразмус+ пројектима. Присутни ће моћи да се упознају са базом свих до сада одобрених Еразмус+ пројеката – Erasmus+ project results, платформама eTwinning, School Education Gateway и EPALE, као и другим алатима за проналажење партнерских организација у иностранству, попут ОТЛАС платформе која окупља организације активне у сектору младих.

Вебинар се одржава у петак, 16. априла са почетком у 16 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар, до 16. априла у подне.