Посета Извршног одбора САНУ Универзитету у Крагујевцу и Центру за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу

Дописни члан и управник Центра САНУ Милош Ђуран и академик Иван Гутман, заједно са руководством Универзитета у Крагујевцу, 18. марта 2021. године, примили су на Универзитету у Крагујевцу чланове Извршног одбора САНУ

Извршни одбор САНУ у саставу: академик Владимир Костић, председник, академик Зоран Поповић, потпредседник, академик Зоран Кнежевић генерални секретар, академик Стеван Пилиповић, председник Огранка САНУ у Новом САНУ, академик Милорад Митковић, в.д. председника Огранка САНУ у Нишу и др Бојан Бугарчић, управник послова посетили су  Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу у Ректорату Универзитета у Крагујевцу. У име Универзитета у Крагујевцу састанку су присуствовали: проф. др Ненад Филиповић, ректор, проф. др Владимир Ранковић, проректор за наставу и студентска питања, проф. др Весна Ранковић, проректор за научноистраживачки рад, проф. др Драган Ђурчић,  проректор за координацију послова факултета чије је седиште ван седишта Универзитета у Крагујевцу и Марко Лукић, генерални секретар.

Повод посете је обострана жеља оснивача Центра, САНУ и Универзитета у Крагујевцу да се унапреди рад Центра за научноистраживачки рад, нарочито подстицањем разноврсних програма развоја научних области које се не проучавају на Универзитету у Крагујевцу, као и да се створе услови за прерастање Центра у Огранак САНУ.

Чланови ИО САНУ посетили су просторије Центра у Легату Николе Коке Јанковића, које су опремљене заједничким средствима САНУ и Универзитета у Крагујевцу и обишли су изложбену поставку Легата.


Фото галерија: