Представници студената са факултета из Чачка на састанку са ректором

Ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић састао се у среду, 17. марта 2021. године, у Ректорату Универзитета у Крагујевцу са представницима студената Факултета техничких наука и Агрономског факултета из Чачка.

Представници студената са факултета из Чачка са ректором су разговарали о подршци Универзитета у реализацији студентских активности планираних за наредни период.

Договорено је да се традиционална Хуманитарна универзитетска недеља спорта, прилагођена актуелним пандемијским околностима, реализује у мају, а Сајам запошљавања, стипендија и пракси на ФТН у Чачку, планиран је за октобар ове године.

Једна од тема била је планирање и реализација летњих пракси за студенте факултета Универзитета у Крагујевцу у 2022. години. Предлог се односио на успостављање организоване активности студентских парламената факултета - чланица Универзитета у Крагујевцу и привредника у градовима западне и централне Србије, а уз подршку Универзитета у Крагујевцу.

Ректор Филиповић је изразио спремност да Универзитет у Крагујевцу подржи предлоге студената и нагласио да је Универзитет потписао уговор са НАЛЕД-ом (Национална алијанса за локални економски развој) о реализацији студентских стручних пракси, чиме је, како је навео, омогућено да се успостави  боља веза између факултета и привредника. Према речима ректора, крајњи циљ је школовање високо образованих кадрова за потребе српске привреде и индустрије.

Тим представника студената из Чачка чинили су студенти Факултета техничких наука Урош Глишић, Милица Ђоковић и Срђан Илић и студент Агрономског факултета Јована Јованчевић.