Пет студента ФИЛУМ-а награђено на XX Бијеналу студентске графике Србије

Студенти Одсека за примењену и ликовну уметност Филолошко-уметничког факултета освојили су три равноправне награде и две похвале на јубиларном, XX Бијеналу студентске графике Србије, које се одржава у периоду од 6. фебрауара до 6. марта 2021. године у Дому културе Студентски град у Београду

Манифестација са традицијом, Бијенале студентске графике Србије већ годинама окупља младе ствараоце, презентује дела будућих академских уметника и карактеристичне рукописе ликовних школа.

На јубиларном, XX Бијеналу студентске графике Србије, које се одржава у периоду од 6. фебруара до 6. марта 2021. године године у Дому културе Студентски град, учешће је узело 92 студента са укупно 143 рада. Представљени радови су приказ уметничког стваралаштва студента основних, мастер и докторских студија са шест државних академија.

Жири у саставу: Теодора Јеремић, дипломирани  историчар уметности, кустос, Марија Анђелковић, мастер ликовних уметости и Ксенија Пантелић, дипломирани графичар доделио је шест равноправних награда и четири похвале, од којих су три равноправне награде и две похвале припале студентима Филолошко-уметничког факултета.

Равноправне награде освојили су Ивана Милосављевић (Графика књиге, 3. година), Никола Милошевић (Графика књиге, 3. година) и Дуња Станојевић (Ликовне уметности, 3. година).

Похвале су освојиле Теодора Мицић (Ликовне уметности, 3. година) и Ивана Јанковић (Ликовне уметности, мастер).


Фото галерија: