Састанак представника Универзитета у Крагујевцу и Града Краљева

Сарадња привреде и високошколских установа, као и планирање будућих заједничких активности били су тема састанка представника Универзитета у Крагујевцу и Града Краљева

Градоначелник Краљева са сарадницима, 5. фебруара 2021. године састао се са ректором Универзитета у Крагујевцу проф др. Ненадом Филиповићем, проректором за координацију послова факултета чије је седиште ван седишта Универзитета проф. др Драганом Ђурчићем, проректором за научноистраживачки рад проф. др Весном Ранковић, генералним секретаром Универзитета у Крагујевцу Марком Лукићем, као и деканом Факултета за Машинство и грађевинарство проф. др Милетом Савковићем.

Тема састанка била је досадашња и будућа сарадња Универзитета, Факултета за машинство и грађевинарство и Града Краљева, као и планирање будућих заједничких активности за унапређење живота и рада академаца, кроз реализацију заједничких пројеката и сарадњу са привредом. Ректор проф. др Ненад Филиповић у свом излагању посебно је нагласио значај  успешне сарадње високо образованих кадрова са привредом и индустријом, као и значај формирања Савета послодаваца у свим градовима у којима су смештени факултети Универзитета у Крагујевцу.

Током своје посете Краљеву, Ректорски колегијум Универзитета у Крагујевцу посетио је и компанију LEONI и упознао се са развојним потенцијалима ове компаније, која остварује изузетне резултате, како у аутомобилској индустрији тако и у другим индустријским секторима, као добављач производа, пружалац услуга и решења за управљање енергијом и подацима.


Фото галерија: