Универзитет у Крагујевцу је званично постао Huawei ICT Academy

Универзитет у Крагујевцу је постао Huawei ICT Academy (ИКТ академија) за територију Србије, преко Факултета инжењерских наука.

Huawei ICT Academy је непрофитни програм партнерства успостављен између компаније Huawei и одабраних високошколских установа широм света који им даје права да одржавају сертификоване Huawei курсеве на пољу информационо-комуникационих технологија (ИКТ) као и да полазницима курсева који положе завршни испит издају званичне сертификате.

Овај програм је осмишљен да премости потенцијални јаз који постоји између предузећа с једне и високошколских установа с друге стране кроз изградњу екосистема за таленте у ИКТ индустрији. Huawei ИКТ академија је направљена да пружи високо цењене и стандардизоване курсеве обуке и сертификације. Као такав, приступ овим курсевима пружа полазницима приступ најновијим информатичким знањима и практичним вештинама оспособљавајући их за рад у областима за које су се специјализовали чинећи их на тај начин атрактивним на тржишту запошљавања тако им помажући да започну или унапреде своју каријеру.

Први сертификовани инструктор за област вештачке интелигенције је доц. др Владимир Миловановић, а ускоро ће и други чланови Катедре за електротехнику добити одговарајуће сертификате.

 

Ову вест можете погладати и на интернет страници Факултета инжењерских наука: http://fink.rs/sr/fakultet/vesti/1208-huawei-ict-academy