СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

Универзитет у Крагујевцу, уз поштовање свих предвиђених мера за спречавање ширења вируса корона, организује Светосавску академију 27. јануара 2021. године, са почетком од 11 часова у Свечаној сали Ректората.

На Светосавској академији Универзитет у Крагујевцу ће доделити Светосавску награду за животно дело и Светосавску награду за изузетна постигнућа.

Према одлуци Сената Универзитета у Крагујевцу, Универзитет ће доделити Светосавску награду за животно дело проф. др Верољубу Дугалићу, редовном професору Економског факултета Универзитета у Крагујевцу, док ће Светосавску награду за изузетна постигнућа доделити проф. др Владимиру Јуришићу, редовном професору Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу.

Светосавске награде ће уручити ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић.

Управник Фондације за стипендирање студената Универзитета у Крагујевцу проф. др Снежана Соковић уручиће Уговоре о стипендирању најбољим студентима Универзитета у Крагујевцу за 2021. годину. Управни одбор Фондације на основу расписаног Конкурса донео је одлуку да у календарској 2021. години стипендира 13 студената са 12 факултета Универзитета у Крагујевцу.

Ове године Универзитет у Крагујевцу ће уручити и стипендију из „Фонда Милеве Попиводе”.