Центар за студије сећања Универзитета у Крагујевцу добитник финансијске подршке за програм студија Холокауста

Центар за студије сећања Универзитета у Крагујевцу добитник је овогодишњег позива за финансијску подршку од стране организације Claims Conference за реализацију програма студија Холокауста на Универзитету од октобра 2021.

На Универзитету у Крагујевцу креиран је програм - Студије холокауста, намењен студентима и дипломцима са различитих факултета, и ово је први програм из ове области икада понуђен у Србији. Планирана је реализација 10 курсева, а у програм су укључени предавачи са Филолошко-уметничког факултета и Правног факултета у Крагујевцу, али и професори са Филозофског факултета са Универзитета у Београду.

Циљ ове иницијативе је да се у трећој години предавања овај програм трансформише у академски специјализовани програм - студије холокауста који би се самофинансирао и за који би била спроведена акредитација.

Програм ће моћи да прате студенти са различитих факултета који ће добити и одговарајуће бодове. Биће реализован на истом нивоу као мастер програм (укупно 60 бодова) и пружиће прилику студентима из различитих образовних програма да похађају наставу. Кроз овај програм студенти могу и да наставе своје образовање и докторирају (240 кредита на основном нивоу + 60 = 300 бодова потребних за било који докторски програм).