Концерт Матеје Маринковића (виолина) и Јоване Радовановић (клавир)

Концерт Матеје Маринковића (виолина) и Јоване Радовановић (клавир)

На Универзитету у Крагујевцу, у Универзитетској галерији, 02. децембра 2011. године са почетком у 20 часова, биће одржан концерт Матеје Маринковића (виолина) и Јоване Радовановић (клавир).

Матеја Маринковић ужива репутацију једног од водећих виолиниста и педагога своје генерације у Лондону.

Његова интернационална концертна каријера започела је након освајања Прве награде на Међународном такмичењу виртуоза Ницанор Забалета, као и награда на конкурсима Flesch, Abbado i Lipizer. Наступа редовно широм Велике Британије, као и у Француској, Шпанији, Италији, Аустрији, Немачкој, на Кипру, у Чешкој, Русији и Србији.

Као солиста наступао је у најпрестижнијим концертним дворанама као што су Royal Albert Hall, Barbican Hall, South Bank Centre и Wigmore Hall.

Остварио је бројне снимке за водеће дискографске компаније међу којима су Collins Classics, ASV i Cirrus. Његов снимак виолинских соната Ежена Исаја оцењен је као најбољи икада у избору најзначајнијег америчког стручног листа Fanfare и уврстен је у ‘Хол славних класичара' - Classical Hall of Fame. Такође је снимао за BBC Радио 3 и за радио и телевизијске станице у Италији, Шпанији, Србији и Русији.

Од 1998. бави се и композицијом, а његова дела извођена су и снимана у Енглеској, Француској, на Кипру и у Србији, уз одличне реакције публике и стручне критике. Матеја Маринковић је био професор на Gildhol школи за музику и драму и сада је профессор на Краљевској музичкој академији у Лондону. За постигнуте резултате у педагогији примио је одликовање Краљевске музичке академије.

Документи:

Плакат