Отворен Microsoft позив - AI for Accessibility

Програм AI for Accessibility омогућава приступ напредним рачунарским ресурсима у Microsoft Azure cloud-у за појединце и организације који раде на оснаживању особа са инвалидитетом широм света. Програм AI for Accessibility додељује грантове пројектима који се надовезују на недавна достигнућа у Microsoft-овим когнитивним услугама и машинском учењу за развој приступачних и интелигентних решења АИ у било којем од три фокусна подручја: запошљавање, свакодневни живот и комуникација.

Облик финансирања – Поред Azure кредита у новчаној вредности од 10.000, 15.000 или 20.000 долара (израчунатог помоћу Azure calculator опције и у зависности од обима и потреба пројекта), ови грантови покривају трошкове везане за прикупљање или обележавање података, развој модела или друге послове у вези са инжењерингом. Пријаве се оцењују на основу њихових научних вредности, иновативне употребе АИ технологије и скалабилности. Корисници грантова ће такође имати подршку Azure програмера, као и подршку у виду ресурса и могућности за сарадњу и представљање свог рада.

Пријављивање – путем online обрасца за пријаву

Рокови за пријаву – предлози се континуирано прихватају и разматрају се неколико пута годишње. Пријаве се примају у одређеним областима од интереса за сваки рок. Наредни рокови и подручја интересовања су:

  • Паметни градови и превоз - 15. децембар 2020
  • Образовање - 12. март 2021
  • Отворени позив - 30. јул 2021

Могућност учешћа – дозвољене су пријаве програмера, невладиних организација, академика, истраживача и проналазача из свих земаља света.

Услови: погледати детаљно документ са условима за пријаву; предлог пројекта треба да опише изазов који се решава у вези са проблемима приступачности, предложено техничко решење и његов потенцијални утицај на особе са инвалидитетом.

Корисни линкови: