Представници Британског савета посетили Универзитет у Крагујевцу

У Ректорату Универзитета у Крагујевцу, 23. октобра 2020. године, одржан је састанак између представника Универзитета и Британског савета (British Council-а) поводом разматрања могућности за сарадњу у оквиру пројекта Унапређење улоге науке у друштву.

Ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић и представници Одељења за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу састали су се са директором Британског савета у Србији и Западном Балкану господином Питером Брауном и руководиоцем за Уговоре о образовању, друштву и управљању за Западни Балкан господином Миланом Гњидићем.  

Тема састанка била је досадашња сарадња Универзитета у Крагујевцу и  Британског савета, као и разматрање могућности за сарадњу у оквиру пројекта Унапређење улоге науке у друштву. Програм обука у оквиру новог пројекта који ће покренути Британски савет тиче се превазилажења јаза између науке, друштва и доносиоца одлука, као и промоције младих истраживача у медијима. Предвиђено је да програм буде реализован онлајн, до краја марта 2021. године.

Разматрајући резултате досадашње сарадње између Универзитета у Крагујевцу и Британског савета, на састанку је закључено да ће Универзитет настојати да подржи развој пројекта и да ће обавестити академску заједницу о могућностима и доступним тренинзима у оквиру програма.


Више о програму можете да видите овде.


Фото галерија: