Konkurs za Teslinu nagradu za mlade

U toku je Konkurs za prijavljivanje akademskih radova i drugih stvaralačkih dostignuća studenata u cilju učestvovanja na Teslinim danima energetike u decembru 2020. godine.

U skladu sa Sporazumom koji je pre dve godine Fondacija Nikola Tesla iz Beograda potpisala sa Poslovnim udruženjem Elektromašinogradnja iz Beograda, Elektrotehničkim i Mašinskim fakultetom u Beogradu i Fakultetom inženjerskih nauka u Kragujevcu, a koji reguliše principe organizovanja i finansiranja naučno-stručne manifestacije studenata Republike Srbije, ove godine, po jedanaesti put, u novom formatu, održava se tradicionalna manifestacija pod nazivom Teslini dani energetike.

Cilj ove manifestacije je da podstiče razvoj kvalitetnih stručnjaka za potrebe energetike i elektromašinogradnje, kao i promocija lika i dela Nikole Tesle.

Elektromašinogradnja je finansijski pokrovitelj Teslinih dana energetike, tj. Tesline nagrade za stvaralaštvo mladih i ostalih studentskih nagrada (projekti, master i završni radovi), a koji su realizovani u periodu od 1. oktobra 2019. do 1. novembra 2020. godine.

Akademske radove i obrazloženja nadležnih katedara u pdf formatu potrebno je dostaviti najkasnije do 30. novembra 2020. godine na adresu office@elektromasinogradnja.com i fondacija.nikola.tesla@gmail.com

Ove godine glavni nosilac organizacije biće  IMP-Automatika d.o.o., Institut Mihajlo Pupin u Beogradu. Na svečanom delu ove manifestacije žiri će proglasiti najbolje radove. Autorima će biti uručene diplome i novčane nagrade, a autorima najboljeg rada i Teslina nagrada za mlade Fondacije Nikola Tesla.

Više informacija o Konkursu možete pogledati ovde.