Конкурс за Теслину награду за младе

У току је Конкурс за пријављивање академских радова и других стваралачких достигнућа студената у циљу учествовања на Теслиним данима енергетике у децембру 2020. године.

У складу са Споразумом који је пре две године Фондација Никола Тесла из Београда потписала са Пословним удружењем Електромашиноградња из Београда, Електротехничким и Машинским факултетом у Београду и Факултетом инжењерских наука у Крагујевцу, а који регулише принципе организовања и финансирања научно-стручне манифестације студената Републике Србије, ове године, по једанаести пут, у новом формату, одржава се традиционална манифестација под називом Теслини дани енергетике.

Циљ ове манифестације је да подстиче развој квалитетних стручњака за потребе енергетике и електромашиноградње, као и промоција лика и дела Николе Тесле.

Електромашиноградња је финансијски покровитељ Теслиних дана енергетике, тј. Теслине награде за стваралаштво младих и осталих студентских награда (пројекти, мастер и завршни радови), а који су реализовани у периоду од 1. октобра 2019. до 1. новембра 2020. године.

Академске радове и образложења надлежних катедара у пдф формату потребно је доставити најкасније до 30. новембра 2020. године на адресу office@elektromasinogradnja.com и fondacija.nikola.tesla@gmail.com

Ове године главни носилац организације биће  ИМП-Аутоматика д.о.о., Институт Михајло Пупин у Београду. На свечаном делу ове манифестације жири ће прогласити најбоље радове. Ауторима ће бити уручене дипломе и новчане награде, а ауторима најбољег рада и Теслина награда за младе Фондације Никола Тесла.

Више информација о Конкурсу можете погледати овде.