Потписан Споразум о сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Универзитета одбране у Београду

Потписан је Споразум о сарадњи између Универзитета у Крагујевцу и Универзитета одбране у Београду, 09. новембра 2011. године, у ректорату Универзитета у Крагујевцу.

Полазећи од заједничког интереса за развој наставе и научноистраживачког рада и у настојању проширивања контаката између Универзитета у Крагујевцу и Универзитета одбране, 09. новембра 2011. године, у ректорату Универзитета у Крагујевцу, Споразум су потписали ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Слободан Арсенијевић и ректор Универзитета одбране у Београду, генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић.
Ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Слободан Арсенијевић нагласио је већ постојећу, озбиљну сарадњу између Универзитета у Крагујевцу и најмлађег државног универзитета, Универзитета одбране и то у медицинским и техничко-технолошким пољима, наговестивши заједничко учешће на међународним пројектима којима ће бити посвећен наредни период.
Oвим Споразумом ће бити дефинисани предмети сарадње у области високог образовања, унапређења квалитета наставе и научног рада као и начини њеног остваривања, истакао је ректор, генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић, као и да ће се тиме само продубити већ постојећа сарадња ова два универзитета.
„ Како је у нашем националном простору заступљена добра мобилност студената, а у томе и препознајемо Универзитет у Крагујевцу као доброг партнера, то ће бити добра прилика да се студенти и професори упознају са радом наших универзитета.“

Фото галерија: