Сарадња са Кином на међународном Think tank форуму за иновације у науци и технологији 2020

Think tank форум ће се одвијати у оквиру ZGC 2020 – Иновације кроз сарадњу и заједничко решавање изазова a у организацији Народне владе општине Пекинг, Министарства науке и технологије Народне Републике Кине, Кинеске академија наука и Кинеског удружења за науку и технологију, у Зонгуанкуну, Пекинг, 19. септембра 2020. године.

Услед ситуације са пандемијом вируса COVID-19, учешће ће бити онлајн.

На форуму ће испред Универзитета у Крагујевцу учешће узети ректор проф. др Ненад Филиповић и то у другом делу форума под називом Дијалог на високом нивоу 2 (Иновације • Сарадња • Win-Win - нова мисија think tank организација у ери глобализације). Учесници форума ће бити представници универзитета, института, академија наука, удружења и организација из Кине и осталих делова света. Универзитет у Крагујевцу ће кроз поменути дијалог имати прилику да представи своја достигнућа и оствари сарадњу са представницима Кине али и других земаља учесница.

Општа тема форума је "Окупљање светског знања у циљу управљања технолошким иновацијама: глас најбољих светских think tank организација".


Главне теме:

1. Тренд глобалних научних и технолошких иновација

2. Глобална индустријска сарадња и паметна економија

3. Иницијатива „Појас и пут“ и међународна технолошка сарадња

4. Технолошке иновације и управљање савременим градовима.


На форуму ће такође бити речи о могућностима и изазовима think tank организација и њиховог доприноса унапређењу економског и социјалног развоја као и могућег утицаја на доношење одлука светских влада.