Одржан састанак представника Универзитета у Крагујевцу и Агенције франкофоних универзитета

У уторак, 21. јула 2020. године одржан је онлајн састанак представника Универзитета у Крагујевцу и Агенције франкофоних универзитета.

У име Универзитета у Крагујевцу састанку су присуствовали проф. др Ненад Филиповић, ректор Универзитета у Крагујевцу и проф. др Катарина Мелић, шеф Катедре за романистику Филолошко-уметничког факултета. Агенцију франкофоних универзитета представљали су господин Мохамед Кетата, директор Бироа за Централну и Источну Европу АУФ-а и господин Петер Топареф, задужен за подрегион у оквиру Бироа за Централну и Источну Европу АУФ-а.

Разговор се односио на стратегију АУФ-а за период 2021-2025, а кључне теме састанка биле су сарадња са Агенцијом франкофоних универзитета, интернационализација Универзитета, могућности за наставу на страном језику и употреба француског језика, као и рад Универзитета у Крагујевцу у време пандемије изазване вирусом COVID-19.

Сарадња Универзитета у Крагујевцу и АУФ-а оцењена је веома позитивно, са намером да се даље развија и унапређује, а један од циљева је интензивирање сарадње на пољу мобилности, пројеката и промоције француског језика и културе.