Отворен нови комплекс Научнотехнолошког парка у Чачку

У Чачку је 16. јуна отворен нови простор Научнотехнолошког парка који се налази у обновљеном погону некадашње фабрике Цер.

У оквиру пројекта Технопарк Србија 2 – подстицање извоза кроз развој технолошких паркова, који финансирају Влада Републике Србије и Влада Швајцарске, опремљен је простор укупне површине 4.500m2 у ком ће бити смештене канцеларије и погони.

Званичном отварању новог простора присуствовали су председник Србије Александар Вучић, премијерка Србије Ана Брнабић, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић, представници Града Чачка, привредних организација, оснивачи Научнотехнолошког парка у Чачку, међу којима су Агрономски факултет и Факултет техничких наука Универзитета у Крагујевцу, као и представници Ректорског колегијума Универзитета.  

Компаније и оснивачи Научнотехнолошког парка представили су нове технологије и досадашња постигнућа и указали на велики потенцијал сарадње између привреде, науке и научноистраживачког рада.

Упознавши се са новим технологијама, председник Србије Александар Вучић истакао је да ће Србија наставити да улаже у образовање и упутио је изразе захвалности Влади Швајцарске на подршци у даљем развоју капацитета и успостављању мреже научно-технолошких паркова у Србији.


Факултет техничких наука у Чачку

Агрономски факултет у Чачку