ИЗЛОЖБА СЛИКА КОСАРЕ БОКШАН

У уметничкој галерији Универзитета у Крагујевцу 27.октобра 2011.године је отворена изложба слика Косаре Бокшан, једне од оснивача чувене "Задарске групе", која ће у овој поставци бити изложена до 27 новембра 2011. године.

Након 125 изложби у галеријама широм света, отворена је у Универзитетској галерији Универзитета у Крагујевцу 27. октобра 2011. године још једна изложба слика уметнице за коју је сликарство било суштина живота, Косаре Бокшан, једне од оснивача чувене „Задарске групе“.
Испред „Фондације Косаре Бокшан и Петра Омчикуса“ увод у изложбу, прву од кад фондација постоји, дали су госпођа Весна Репић и господин Недо Фарчић захваливши се ректору Универзитета и самом Универзитету на великој подршци.
Изложбу, праћену уметничким програмом који су извели:

Љиљана Кочовић, клавир ( „Прелудијум“ Цезара Франка) и
Бојана и Тијана Станковић, клавирски дуо ( „Трчећи за сенком“ Журавицког),
званично је отворио академик Никола Кока Јанковић, рекавши да је Косара Бокшан много оставила иза себе за српско сликарство као и да је ова велика уметница, заједно са својим супругом, Петром Омчикусом, кроз оснивање и рад „Задарске“ и „Децембарске групе“ променила ток српског сликарства.
Ликовна дела Косаре Бокшан биће у овој поставци изложена до 27. новембра 2011. године.

Фото галерија: