Predsednica Vlade, ministar prosvete i direktor inicijative „Digitalna Srbija” zajedno sa saradnicima posetili Univerzitet u Kragujevcu

Predsednica Vlade Republike Srbije gospođa Ana Brnabić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja gospodin Mladen Šarčević i direktor inicijative „Digitalna Srbija” gospodin Nebojša Đurđević, posetili su Rektorat Univerziteta u Kragujevcu i prisustvovali promociji programa Master 4.0.

U sali Senata Univerziteta u Kragujevcu predsednica Vlade Republike Srbije razgovarala je sa studentima i predavačima na programu Master informacionih tehnologija (Master 4.0) koji se realizuje na Univerzitetu u Kragujevcu.

U Svečanoj sali Rektorata predstavnicima Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, Grada Kragujevca, dekanima i studentima fakulteta Univerziteta, kao i rektorskom kolegijumu obratili su se rektor Univerziteta prof. dr Nenad Filipović, gospodin Nebojša Đurđević, ministar Mladen Šarčević i predsednica Vlade gospođa Ana Brnabić.  

Ovom prilikom rektor Univerziteta se zahvalio Vladi Republike Srbije, resornom ministarstvu, kao i inicijativi „Digitalna Srbija” na saradnji u realizaciji programa Master informacionih tehnologija.  Takođe, naglasio je da je Univerzitet u Kragujevcu konkurisao za Master 4.0 program u oblasti kreativnih industrija koje je raspisalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

U svom obraćanju gospodin Nebojša Đurđević istakao je dosadašnje rezultate i naglasio da će ,,Digitalna Srbija” i ubuduće biti posrednik u razvoju dijaloga nauke i privrede.

Ministar Mladen Šarčević u svom obraćanju naglasio je da je Univerzitet u Kragujevcu postigao najbolje rezultate u izvođenju onlajn nastave tokom pandemije COVID-19.

Predsednica Vlade Republike Srbije istakla je da je realizacijom ovog programa postignut dijalog između privrede i nauke koji je studentima programa Master 4.0 omogućio da se  upoznaju sa korišćenjem najsavremenijih tehnologija i metoda koje se primenjuju u privredi. Prema rečima predsednice Vlade, Univerzitet u Kragujevcu je među prvima prepoznao značaj programa Master 4.0 i time omogućio svojim studentima da aktivno učestvuju u kreiranju budućnosti IT sektora na ovim prostorima.


Foto galerija: