Председница Владе, министар просвете и директор иницијативе „Дигитална Србија” заједно са сарадницима посетили Универзитет у Крагујевцу

Председница Владе Републике Србије госпођа Ана Брнабић, министар просвете, науке и технолошког развоја господин Младен Шарчевић и директор иницијативе „Дигитална Србија” господин Небојша Ђурђевић, посетили су Ректорат Универзитета у Крагујевцу и присуствовали промоцији програма Мастер 4.0.

У сали Сената Универзитета у Крагујевцу председница Владе Републике Србије разговарала је са студентима и предавачима на програму Мастер информационих технологија (Мастер 4.0) који се реализује на Универзитету у Крагујевцу.

У Свечаној сали Ректората представницима Националног савета за високо образовање, Града Крагујевца, деканима и студентима факултета Универзитета, као и ректорском колегијуму обратили су се ректор Универзитета проф. др Ненад Филиповић, господин Небојша Ђурђевић, министар Младен Шарчевић и председница Владе госпођа Ана Брнабић.  

Овом приликом ректор Универзитета се захвалио Влади Републике Србије, ресорном министарству, као и иницијативи „Дигитална Србија” на сарадњи у реализацији програма Мастер информационих технологија.  Такође, нагласио је да је Универзитет у Крагујевцу конкурисао за Мастер 4.0 програм у области креативних индустрија које је расписало Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

У свом обраћању господин Небојша Ђурђевић истакао је досадашње резултате и нагласио да ће ,,Дигитална Србија” и убудуће бити посредник у развоју дијалога науке и привреде.

Министар Младен Шарчевић у свом обраћању нагласио је да је Универзитет у Крагујевцу постигао најбоље резултате у извођењу онлајн наставе током пандемије COVID-19.

Председница Владе Републике Србије истакла је да је реализацијом овог програма постигнут дијалог између привреде и науке који је студентима програма Мастер 4.0 омогућио да се  упознају са коришћењем најсавременијих технологија и метода које се примењују у привреди. Према речима председнице Владе, Универзитет у Крагујевцу је међу првима препознао значај програма Мастер 4.0 и тиме омогућио својим студентима да активно учествују у креирању будућности ИТ сектора на овим просторима.


Фото галерија: