Dodela titule počasnog doktora Univerziteta u Kragujevcu akademiku Nikoli Koki Jankoviću

Odlukom Saveta Univerziteta u Kragujevcu, a na predlog rektora i kolegijuma Univerziteta, Nikola Koka Janković, akademik, promovisan je, 27. oktobra 2011. godine u Počasnog doktora Univerziteta u Kragujevcu.

U rektoratu Univerziteta u Kragujevcu, na svečanoj promociji počasnog doktora, uz prisustvo predstavnika akademske zajednice i članova porodice akademika Jankovića, u obraćanju prisutnima rektor Univerziteta prof. dr Slobodan Arsenijević istakao je: „Nikola Koka Janković je između ostalog svom rodnom gradu podario više umetničkih dela i to: reljef za vrata Muzeja „21 oktobar“ u Šumaricama, spomenik Joakimu Vujiću ispred prvog pozorišta u Srbiji, spomenik Vojvodi Radomiru Putniku ispred Suda i poslednji Univerzitetu, spomenik Atanasiju Nikoliću, prvom rektoru Visoke škole-Liceja u Srbiji. Ova vajarska dela podsećaju Kragujevac na ono što je bio i ono što jeste, prestoni grad u kome je ponikla moderna Srbija. I zato dodelom titule Počasnog doktora Univerziteta u Kragujevcu, ne samo Univerzitet već i Kragujevac i kragujevčani simbolično vajaju temelje na kojima ga prepoznajemo i po kojima ga pamtimo i oni koji ga znaju verovatno ga i zavole.“
Primajući Počasni doktorat, u svojoj pristupnoj besedi prof. Koka Janković je naglasio da sve ono što je poneo iz Kragujevca u kome je rođen, iznedrilo sve ono što je kasnije napravio u životu.
Radeći kao vajar i kao pedagog imao je maksimu da sve ono što je uradio dobro moglo je da bude još bolje i zahvaljujući se na dodeljenoj tituli rekao da se trudio da svoj posao uvek uradi najbolje moguće.

Foto galerija: