Изашао је трећи број Универзитетског билтена

Тема овогодишњег Универзитетског билтена јесте, између осталог, рад Универзитета у Крагујевцу за време пандемије вируса корона.

У новом броју тромесечног Универзитетског билтена можете се информисати о раду Универзитета за време ванредног стања. Ова високошколска установа је са својим професорима и студентима још једном показала да је чврста тачка ослонца и да је реч о Универзитету који на достојан начин излази у сусрет потребама студената и државе уопште.

У фокусу овог броја свакако је бескомпромисно ангажовање запослених научника и истраживача у Центру за биоинжењеринг Факултета инжењерских наука,  који су добили признање за изузетан научни допринос у борби против болести Ковид-19.

Онлајн настава, радионице, предавања, припремна настава, бесплатни курсеви – само су неки од начина на који је Универзитет успешно реализовао неопходне активности, препознавши, пре свега, потребе студената који су несебичним залагањем у виду волонтирања били укључени у многе активности. Факултети су препознали хуманост и алтруизам код својих студената, те је Факултет педагошких наука у Јагодини упутио званичан позив студентима који су учествовали у хуманитарним акцијама, наградивши их додатним бодовима у оквиру одређених студијских предмета.

У новом броју можете прочитати о новим модулима и програмима, међународним акредитацијама модула, о награђеним најбољим мастер радовима студената, као и о онлајн припремној настави и упису 2020/2021.

Нови број Универзитетског билтена можете наћи овде, а архива досадашњих бројева доступна је на овом линку.