ОДРЖАН ФП7 ИНФО ДАН

У организацији Министарства просвете и науке и Канцеларије за међународне пројекте Универзитета у Крагујевцу, 11.10.2011. у Свечаној сали Ректората одржан је FP7 Инфо дан

Након поздравне речи ректора проф. др Слободана Арсенијевића, национални координатор за FP7проф. др Виктор Недовић и националне контакт особе за тематске области Информационе и комуникационе технологије, Нано-науке, РегПот, Храна, пољопривреда и биотехнологија, Енергија, Обједињени истраживачки центар и Свемир представили су актуелне позиве за пројекте, радне програме и могућности научноистраживачких институција из Србије у истим.
Учесници скупа, представници факултета Универзитета у Крагујевцу, Градске управе града Крагујевца и Универзитета одбране у Београду, поред поменутих излагања имали су прилику да чују и искуства и сугестије проф. др Иване Тумбас, члана програмског комитета за РегПот и професора Природно-математичког факултета у Новом Саду, као и презентацију проф. др Весне Мандић, професора Факултета инжењерских наука у Крагујевцу, са практичним упутствима за коришћење платформе за претрагу партнера на Cordis веб сајту.
Инфо дан је завршен дискусијом између учесника скупа и представника Минстарства.

Фото галерија: