АКТУЕЛНО:

Отворен позив у оквиру Хоризонта 2020 – International cooperation in smart living environments for ageing people

Позив: SC1-DTH-04-2020

Рок за пријаву: 18. јун 2020. ( 17ч по бриселском времену)

Теме: Предлози би требало да развију нова решења за паметна животна окружења за старије људе, подржавајући независан активан и здрав стил живота. Предложена решења треба да дају персонализоване савете и смернице за кључна питања која се односе на старосну доб и здравље у свакодневном животу, а која утичу на способност особе да остане активна, здрава и независна. Они могу између осталог укључивати исхрану, физичку активност, избегавање ризика, превентивне мере, начин живота и управљања активностима, слободно време, друштвено ангажовање и опште здравље.

Предложене акције истраживања и иновација треба да се баве једном од следећих могућности међународне сарадње:

  • Сарадња са Јапаном: Предлози који се баве међународном сарадњом са Јапаном требало би да осигурају коришћење генерализоване инфраструктуре попут cloud система и отворених извора. Очекује се да предлози допринесу помагању старијим људима да остану активни и здрави унутар и изван свог дома пружајући смернице и подршку одлукама произашлим из личних података користећи најсавременије технологије интеракције и ИКТ-а.
     
  • Сарадња са Канадом: Предлози који се баве међународном сарадњом са Канадом треба да укључе употребу решења заснованих на ИКТ-у за подршку паметним животним окружењима која се баве изазовима неге старијих људи. Апликације би требало усмерити на развој, интеграцију и евалуацију иновација у сектору е-здравља у сарадњи са заинтересованим странама, укључујући партнере у е-здравству, клиничке раднике, пацијенте, породице, неговатеље и доносиоце одлука, у циљу побољшања здравствених исхода.

Буџет позива: по 4 милиона ЕУР за сваку од наведене две акције

Буџет појединачног пројекта: 2-4 милиона ЕУР

ЕУ контрибуција: 100%

Конзорцијум: Најмање три правна лица основана у некој од држава чланица ЕУ или придружених земаља и једна институција из Јапана или Канаде

Корисни линкови: