Вебинар посвећен иницијативи Еразмус+ виртуалне размене

Представници иницијативе Еразмус+ виртуалне размене (Erasmus+ Virtual Exchange – EVE), у сарадњи са Фондацијом Темпус, организују вебинар посвећен овој теми.


Еразмус+ виртуалне размене је иницијатива Европске комисије, која има за циљ проширење домета и обима Еразмус+ програма кроз виртуалне размене, које пружају могућност онлајн дијалога учесника из различитих земаља. Пројекат пружа јединствену прилику младим људима за остваривање интер-културолошког учења. У сарадњи са високошколским установама и омладинским организацијама из бројних земаља, пројекат је отворен за учешће свих младих особа између 18 и 30 година, које бораве у некој од земаља Европе и јужног Медитерана.

Циљ вебинара је представљање бројних могућности у оквиру ове иницијативе представницима омладинског, као и сектора високог образовања у Србији. Током вебинара, биће представљене идеје за интеграцију ове иницијативе у образовну понуду високошколских установа, као и омладинских организација у Србији. Ове активности су нарочито релевантне сада када, услед ограничења проузрокованих пандемијом вируса COVID-19, добар део високошколских установа у Европи и свету ради на спровођењу наставе на даљину, те истражује начине који ће омогућити континуирано ангажовање и активно учешће студената.

Вебинар ће бити одржан у четвртак, 7. маја 2020. године, са почетком у 11:00 часова и завршетком у 12:30 часова. Дневни ред вебинара можете да пронађете ОВДЕ.

За учешће на вебинару се можете пријавити путем ОВОГ линка, најкасније до среде, 6. маја 2020. године.

Додатне информације о могућностима учешћа представника омладинског сектора, као и сектора високог образовања, можете да пронађете путем ОВОГ линка.


За све додатне информације, можете се обратити Групи за високо образовање Фондације Темпус, позивом на следећи број телефона: +381 11 33 42 430, опција 4, или мејлом на  следећу мејл адресу: higher-education@tempus.ac.rs

 

Извор: Фондација Темпус