Мајски вебинари Фондације Темпус

Информативни центар Фондације Темпус, у склопу свог месечног програма активности током маја 2020. године организује следеће догађаје за студенте и запослене на високошколским институцијама:

 

- Вебинар: CEEPUS размене за студенте и академско особље – нови конкурсни рок; уторак, 12. мај у 16:00 часова

Имајући у виду да се у току маја отвара конкурс за пријављивање за размене унутар CEEPUS мрежа за 2020/21. годину, Фондација Темпус – Национална CEEPUS канцеларија организује вебинар у циљу информисања свих заинтересованих студената и предавача са државних високошколских установа у Србији о могућностима и начину пријаве за CEEPUS мобилности. За пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар, до 12. маја у 12:00 часова.

 

- Вебинар: Прилике и иницијативе за младе и студенте – Eurodesk opportunity finder и European Youth Portal; четвртак, 14. мај у 16:00 часова

Вебинар је намењен свим студентима, младима и особама које раде са младима (омладинским радницима), који су заинтересовани да сазнају више о приликама и иницијативама за младе у иностранству. Учесници ће се упознати са Eurodesk базом могућности за мобилност, која пружа информације и могућност претраге прилика за школовање, волонтирање, праксе и слично у иностранству, као и о Европском порталу за младе који даје додатне информације у сврху планирања путовања, попут савета, искустава младих са мобилности, организација које учествују у програмима волонтирања итд. Осим тога, учесници вебинара ће бити информисани и о догађајима и иницијативама за младе на европском нивоу, попут ЕYЕ – Европског догађаја за младе. За пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар, до 14. маја у 13:00 часова.

 

- Вебинар за студенте: Како да самостално и ефикасно учим?; уторак, 19. мај у 16:00 часова

У оквиру овог интерактивног предавања студенти и други заинтересовани имају прилику да науче нешто више о различитим стратегијама учења и упознају се са смерницама за бољу организацију и унапређење сопственог учења. Да бисте пријавили своје учешће на вебинару, неопходно је да попуните кратак регистрациони формулар најкасније до понедељка, 18. маја, у 12:00 часова.

 

- Вебинар: Ресурси за писање Еразмус+ пројеката; среда, 20. мај у 13:00 часова

Вебинар је намењен представницима свих врста организација и установа активних у области образовања, младих и спорта који планирају да у будућем периоду учествују у писању и подношењу пријава Еразмус+ пројеката. Учесници вебинара ће моћи да сазнају које све бесплатне ресурсе Фондације Темпус и Европске комисије могу да искористе приликом осмишљавања и писања Еразмус+ пројеката. Између осталог, биће речи о информацијама доступним на сајту Еразмус+ програма у Србији, презентацијама, видео туторијалима, Водичу за Еразмус+ програм, платформи Erasmus+ project results, као и о активностима подршке Фондације Темпус у току трајања конкурса (инфо дани, радионице за писање пројеката, консултације). За пријаву је потребно попунити кратак регистрациони формулар до 20. маја у 10:00 сати.

 

- Вебинар: Erasmus+ project  results – претрага базе одобрених пројеката и организација; понедељак, 25. мај у 13:00 часова

Вебинар је пре свега намењен представницима организација и установа у области образовања, младих и спорта који планирају да у наредном циклусу учествују у пријавама Еразмус+ пројеката или сазнају и користе резултате спроведених пројеката, али и представницима осталих организација и установа, као и појединцима који желе да сазнају више о Erasmus+ project  results – платформи свих до сада одобрених Еразмус+ пројеката. Учесници вебинара ће моћи да сазнају шта све садржи ова платформа, како се врши претрага пројеката и организација које су у њима учествовале и на тај начин је искористе као инспирацију за своје будуће пројекте и потрагу за партнерским организацијама. За пријаву је потребно попунити кратак регистрациони формулар до 25. маја у 10:00 сати.

 

- Вебинар: Студирај у Србији; уторак, 29. мај у 16:00 часова

Током трајања вебинара, учесници ће бити информисани о високом образовању у Србији и о доступним акредитованим високошколским установама и програмима. Осим тога, учесници ће добити најважније информације о студијама у Србији (ниво студија, трајање студија, језик извођења наставе итд). На вебинару ће детаљније бити представљен каталог Study in Serbia и биће објашњене процедуре уписа и добијања визе, временски оквир за пријаве и полагање пријемних испита, а учесници ће бити у прилици и да добију одговоре на питања у вези са животом у Србији. Вебинар се одржава на енглеском језику, а заинтересовани страни студенти се могу пријавити попуњавањем регистрационог формулара најкасније до 29. маја у 13 часова.

 

Информације о осталим активностима Информативног центра Фондације Темпус погледајте ОВДЕ.