Професори из Сједињених Америчких Држава изводе онлајн наставу на студијском програму Мастер информационих технологија (Мастер 4.0)

У циљу пружања додатне подршке студентима током пандемије вируса корона и даљег унапређења система наставе и образовања, дванаест професора са универзитета у Сједињеним Америчким Државама извешће онлајн предавања у оквиру једног од најсавременијих мастер програма у Србији - Информационе технологије (Мастер 4.0) који се реализује на Универзитету у Крагујевцу.

Студенти који похађају студијски програм Мастер информационих технологија (Мастер 4.0.) биће у прилици да у часовима трајања забране кретања прате онлајн предавања реномираних професора са различитих универзитета у Америци.

Дванаест научника који живе и раде у Америци, а који су  пореклом са ових простора,  извешће наставу из области информационих технологија, чиме ће допринети развоју студената на пољу истраживања и успостављању нових облика сарадње у будућности.

Иницијатива за покретање овог облика наставе потекла је од професора који су ангажовани на студијском програму Мастер информационих технологија и који су захваљујући свом вишегодишњем интернационалном искуству омогућили да наставу изведу и њихове колеге са америчких универзитета.

Предметни професори ангажовани на Програму, гостујући професори из Америке и студенти конкретним  примером су указали на то да настава може да се одвија неометано у току ванредног стања, али  и на то да се применом наставе у онлајн форми, уз коришћење савремене технологије, пружају бројне могућности за унапређење система наставе и високог образовања.

 

Професори са америчких универзитета који ће изводити наставу су:

Зоран Ђорђевић, Харвард, Бостон

Иван Курај, Масачусетски технолошки институт, Бостон

Дарко Маринов, Универзитет државе Илиноис, Урбана -Шемпејн

Вељко Милутиновић, Универзитет државе Индијана, Блумингтон

Раде Михајловић, Универзитет у Њујорку

Зоран Обрадовић , Темпл, Филаделфија

Александар Кавчић, Карнеги Мелон Универзитет, Питсбург

Јаков Црнковић, Државни универзитет Њујорка, Универзитет у Олбанију

Емил Јованов, Универзитет у Алабами у Хантсвилу

Александар Миленковић , Универзитет у Алабами у Хантсвилу

Борко Фурт, Универзитет Флорида Атлантик 

Наптали Рише, Интернационални универзитет Флорида