David Phillips стипендије за истраживаче

Рок за апликацију12. мај 2020.

Буџет пројекта: 1 милион £

* Награде се издвајају пет година и укључују личну плату и значајан грант за подршку истраживачима како би се омогућило људима да оснују своју независну истраживачку групу. Очекује се да ће бити додељено до пет стипендија, свака у вредности до милион фунти (80% ФЕЦ).

Циљ програма: David Phillips стипендија (ДПФ) пружа подршку истраживачима који желе да оснују своју прву независну истраживачку групу. Стипендије су дизајниране тако да омогуће унапређење каријере како би пружиле подршку изванредним научницима у почетним фазама њихове каријере, па је стога снажан нагласак на научном потенцијалу кандидата. Доносећи ове награде, BBSRC – Biotechnology and Biological Sciences Research Council ће настојати идентификовати научнике од којих се може очекивати да у будућности буду међу вођама своје генерације био-научника. Подносиоци пријава требали су размотрити своје потребе за обуком (што је детаљно описано у Плану развоја каријере), а истраживачко окружење треба да буде подржавајуће и најбоље место за подносиоца пријаве да спроведе свој истраживачки пројекат и унапреди своју каријеру. Сваки предлог ће се стога оцењивати на основу пројекта, особе и истраживачког окружења.

Напомена: током историје ове шеме видели смо значајан недостатак кандидаткиња. Треба напоменути да су, упркос томе, стопе успеха једнаке за мушке и женске подносиоце захтева.

Области истраживања

Предлози се могу поднети у било којој области науке у оквиру свеобухватних стратешких приоритета BBSRC-а.

Испуњавање услова

Да би се сматрали прихватљивим подносиоци пријава требали би имати докторат. Поред тога, апликанти обично имају најмање три године активног постдокторског искуства у истраживању. Имајте на уму да ако су се кандидати претходно пријавили за доделу бесповратних средстава ББСРЦ-а као главног истражитеља или ко-истражитеља (што потврђује да имају ниво предавача или еквивалентно радно место), немају право да се пријаве за стипендију.

Потенцијални подносиоци пријава за стипендије могу се јавити на postdoc.fellovships@bbsrc.ukri.org  ради ближих информација о својој подобности.

Молимо погледајте Приручник за стипендије за додатне детаље о критеријумима за испуњавање услова који се налази на званичној страници позива као и сва остала документа за подношење апликације.

Предлози су добродошли од стране кандидата свих националности, под условом да је домаћин универзитет у Великој Британији или институт спонзорисан од стране ББСРЦа.

 

Званична страница позива