АКТУЕЛНО:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СУЗБИЈАЊЕ ЕФЕКАТА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19 ОТВОРЕН ДО УТОРКА, 24. МАРТА ДО 13 ЧАСОВА

ТЕМА: Фонд за иновациону делатност (у даљем тексту: Фонд) нуди финансијску подршку за иновативне пројекте намењене решавању проблема изазваним пандемијом Covid-19 (коронавирус). Могу се пријавити микро, мала и средња предузећа са већ развијеним прототиповима, производима, услугама и технологијама који могу бити скалирани у кратком временском периоду и постати доступни за примену у сузбијању последица насталих пандемијом.

 

КВАЛИФИКОВАНИ ПОДНОСИОЦИ ПРИЈАВЕ: Микро, мала и средња привредна друштва регистрована у Србији, у складу са важећим Законом о привредним друштвима и важећим Законом о рачуноводству.

 

ИЗНОС ФИНАНСИРАЊА: Максимални износ финансирања у оквиру овог јавног позива је 6 милиона динара по појединачном пројекту, с тим што суфинансирање од стране Фонда не може покрити више од 85% укупних трошкова пројекта. Обавезних 15% суфинансирања од стране подносиоца пријаве мора бити обезбеђено из приватних извора (сопствена средства, зајмови, инвестиције и слично).

 

ПРОЈЕКТИ КОЈИ МОГУ БИТИ ФИНАНСИРАНИ: Иновативни пројекти који нуде решења за недостатке и проблеме у вези са здрављем и добробити становништва, а који су изазвани пандемијом коронавируса и ванредном ситуацијом. Поред решења из области јавног здравља, Фонд ће разматрати и решења из области комуникације, детекције и заштите, социјалних медија, ланаца снабдевања, финансија и слично, а који се баве решењем описаног проблема. Пројекти финансирани у овом јавном позиву могу трајати до 30 дана. У случају специфичних дешавања, Фонд може одобрити продужење спровођења пројектних активности без одобрења додатних средстава.

Наглашавамо да развој лекова и вакцина не спада у подобну категорију за овај јавни позив.

 

Рок за пријаве: уторак, 24. марта 2020. године у 13 часова 

 

Више детаља на званичној страници позива