Одржана конститутивна седница Савета послодаваца Универзитета у Крагујевцу

У Ректорату Универзитета у Крагујевцу, 10. марта 2020. године, одржана је конститутивна седница Савета послодаваца Универзитета у Крагујевцу.

Седници су, као чланови Савета послодаваца, присуствовали представници најзначајнијих компанија и организација из Централне Србије.

За председника Савета послодаваца именован је извршни директор компаније Milanović Industries Group господин Дарко Ђорић, док је за потпредседника именован господин Бојан Миличић, директор крагујевачке филијале Војвођанске банке а.д. Нови Сад.

Овом приликом господин Ђорић изјавио је да сарадња између високообразовних институција и привреде првенствено представља бенефит за студенте који ће бити у прилици да у исто време стичу академска и практична знања. Овакав вид сарадње ће омогућити студентима додатну едукацију у циљу стицања вештина и компетенција које су значајне за потребе тржишта рада.

Ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић представио је активности Универзитета, пројекте, студијске програме и лабораторије, и том приликом констатовао да је синергија Универзитета и привреде незамењив покретач, како за академску заједницу, тако и за све организације орјентисане ка тржишту рада.

Савет послодаваца Универзитета у Крагујевцу, који броји девет чланова, основан је у складу са Законом о високом образовању у циљу креирања студијских програма који одговарају потребама тржишта рада и савременим токовима привреде.  Одлуком Ректора Универзитета у Крагујевцу именовано је пет чланова Савета послодаваца, док је четири члана именовала Привредна комора Србије.


Фото галерија: