Концерт Ивана Јотића и Наталије Младеновић у Универзитетској галерији

Иван Јотић (фагот) и Наталија Младеновић (клавир), у четвртак, 5. марта 2020. године, са почетком од 19 часова, отвориће нову концертну сезону у Универзитетској галерији у Крагујевцу.

На првом овогодишњем концерту у Универзитетској галерији, публика ће бити у прилици да чује композиције Коха, Тансмана, Арнолда и Елгара у извођењу пијанисте Наталије Младеновић и фаготисте Ивана Јотића.

 

Наталија Младеновић је запослена као виши  музички сарадник на Катедри за гудачке инструменте Факултета музичке уметности у Београду. Почела да учи клавир са пет година у Самари (Русија). Са седамнаест година је примљена на Московски државни конзерваторијум „Чајковски”, где је студирала у класи Ларисе Дједове, Ирине Осипове и Јевгенија Малињина. Дипломирала је 1996. године са одличним успехом и стекла звање магистра уметности. Освојила је награде на међународним такмичењима „Петар Коњовић” у Београду и „Рубинштајн” у Паризу.

Наступала је широм некадашњег Совјетског Савеза, Немачке, Швајцарске, Француске, Бугарске, Данске, Црне Горе, Хрватске. Као солиста наступала је са оркестром Самарске филхармоније и Симфонијским оркестром РТС, под управом Ангела Шурева и Бојана Суђића. Сарађивала је са многим истакнутим музичарима и учествовала је на фестивалима: БЕМУС, НОМУС, НИМУС, међународном „Чело фесту”, као и на Међународној трибини композитора.

 

Иван Јотић  је запослен као доцент на Катедри за дувачке инструменте на   Филолошко-уметничком факултету у Крагујевацу. Музичку школу је завршио у Београду, где је и дипломирао на Катедри за дувачке инструменте Факултета музичких уметности у класи проф. Мирка Исаеског. Од почетка школовања добитник је више првих награда и признања на такмичењима и фестивалима у СФРЈ.

 Члан је Симфонијског оркестра РТС и остварује сарадњу са бројним другим оркестрима. Наступајући као члан ансамбала „Жебељан” и „Оркестра без граница”, извео је преко стотину концерата у иностранству, као и многобројне концерте у земљи. Као солиста на фаготу сарађује са диригентима (М. Јагушт, Б. Суђић, Ј. Алијев, С. Јовановић, Р. Гато и другима). Иван Јотић изводи и модерна дела за контрафагот, представљајући га као солистички инструмент. Наступао је на многим престижним фестивалима у Француској, Немачкој, Аустрији, Шведској, Шпанији, Италији, Словенији, Хрватској, Румунији, Грчкој и Кини.