Одржан састанак између представника Универзитета у Крагујевцу и кинеске компаније Dahua Technology

Представници Универзитета у Крагујевцу и кинеске компаније Dahua Technology, 21. фебруара 2020. године у Ректорату Универзитета у Крагујевцу потписали су Споразум о сарадњи и оснивању заједничке лабораторије.

Састанку су, поред представника Универзитета у Крагујевцу и кинеске компаније Dahua Technology, присуствовали и представници Шумадијског управног округа Републике Србије.

Ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић, представници Факултета инжењерских наука и Института за информационе технологије, указали су на најзначајније научноистраживачке резултате и циљеве из области биоинжењеринга и информационих технологија Универзитета у Крагујевцу.

Представници кинеске компаније Dahua Technology указали су на рад компаније, као и на план сарадње са Универзитетом у Крагујевцу из области информационо-комуникационих технологија.

Имајући у виду заједничку стратегију и план сарадње, као и расположив научноистраживачки потенцијал, представници Универзитета у Крагујевцу и кинеске компаније Dahua Technology потписали су Споразум о сарадњи и оснивању заједничке лабораторије. У складу са Споразумом, Компанија ће донирати одговарајућу опрему за изградњу лабораторије, обезбедити стручњаке који ће обучавати студенте, док ће за најбоље студенте бити омогућено стажирање у Компанији.

Потписивањем Споразума Универзитет у Крагујевцу постигао је значајан корак ка унапређењу образовних и научних модела који одговарају тржишту рада.


Фото галерија: