Универзитет у Крагујевцу на „Данима крагујевачке књиге 2020“

Издавачка продукција факултета из Крагујевца представљена је на „Данима крагујевачке књиге“ у Народној библиотеци „Вук Караџић“.

Универзитет у Крагујевцу, као најзначајнији издавач на територији Града, традиционално учествује на манифестацији „Дани крагујевачке књиге“, која се већ осам година одржава у Народној библиотеци „Вук Караџић“. На галерији Народне библиотеке изложени су уџбеници, монографије, зборници и научни часописи који су у претходној години објављени на 6 факултета са седиштем у Крагујевцу, у Ректорату и у Центру за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу. Овоме је придодата и некњижна грађа и каталози из Универзитетске галерије.

У уторак, 11. фебруара 2020. године, у оквиру ове манифестације, одржана је трибина о издаваштву на Универзитету у Крагујевцу. Лела Вујошевић, задужена за издавачку делатност, изнела је да се, упркос још једној рецесијској години, на крагујевачким факултетима публикује око 75 публикација годишње. Међутим,  бележи се тренд пада тиража књига, па се многе публикације штампају у тиражима који су мањи од 100 примерака.

Монографије, зборнике радова и часописе објављене на Економском факултету у Крагујевцу у 2019. представио је проф. др Властимир Лековић, а научни часопис „Липар“, који издаје Универзитет у Крагујевцу,  представили су проф. др Часлав Николић и др Бојана Вељовић. У свом  излагању они су указали на релевантност и актуелност тема обрађених у књигама и часописима који нису намењени само студентима и стручној јавности, већ и широј читалачкој публици.


Фото галерија: