Инфо дан о програму Креативна Европа у Крагујевцу

Деск Креативна Европа Србија у сарадњи са Универзитетом у Крагујевцу организује Инфо дан о програму Креативна Европа и актуелном конкурсу „Јачање културне сарадње и конкурентности културних и креативних индустрија Западног Балкана“, у среду 12. фебруара у 13 часова у Свечаној сали зграде Ректората Универзитета у Крагујевцу (Јована Цвијића бб).

У циљу адекватног информисања културне јавности о програму и конкурсној процедури, односно како на најлакши начин обезбедити финансијску подршку у оквиру програма, говориће Димитрије Тадић, руководилац Деска Креативна Европа Србија. Биће представљено искуство реализације пројекта културне сарадње у оквиру програма Креативна Европа.

Презентација је намењена представницима установа и организација у култури из Крагујевца и околних места – руководиоцима и запосленима у музејима, позориштима, библиотекама, архивима, културним центрима и другим установама културе и организацијама цивилног друштва.

Биће речи о приоритетима програма, условима за конкурисање и специфичним питањима која се односе на досадашње учешће Србије у програму. Догађај је уједно и прилика да се разговара о пројектним идејама установа и организација из Крагујевца.

Програм Инфо дана:

13.00 – 14.00   Представљање програма Креативна Европа и Конкурса за културну сарадњу на Западном Балкану, Димитрије Тадић, руководилац Деска                                           Креативна Европа Србија

14.00 – 14.15   Пауза

14.15 – 15.00   Представљање искуства учешћа у пројекту европске сарадње