Представници турске општине Багџилар посетили Универзитет у Крагујевцу

У Ректорату Универзитета у Крагујевцу, 6. јануара 2020. године одржан је састанак између представника Универзитета у Крагујевцу и представника турске општине Багџилар поводом постизања договора о будућој сарадњи.

Састанку су, поред ректора Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненада Филиповића и председника општине Багџилар Локмана Чагириџија, присуствовали и представници општине Багџилар, као и представници Града Крагујевца.  

Председник општине Багџилар Локман Чагириџи истакао је да ће се будућа сарадња између општине Багџилар, Универзитета у Истанбулу и Универзитета у Крагујевцу одвијати у правцу успостављања различитих образовно-научних пројеката, као и пројеката из области културе. Од посебног је значаја за успостављање сарадње из наведених области Институт за културу „Junus Emre”.

Ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић, као значајне облике будуће сарадње, истакао је могућност заједничког аплицирања за научне пројекте, програме мобилности у оквиру Еразмус+ пројекта, као и могућност отварања нове студијске групе за турски језик и књижевност на Универзитету у Крагујевцу. Ректор Универзитета је истакао значај сарадње у области  индустрије, која ће повећати интересовање за учење турског језика у Крагујевцу.


Фото галерија: