Отворено је 11. Европско Универзитетско Одбојкашко Првенство у Крагујевцу

Отворено је 11. Европско Универзитетско Одбојкашко Првенство у Крагујевцу

Свечаном поворком кроз центар града, 11. јула 2011. године, преко 400 студената из 13 земаља, учесника 11. Европског универзитетског одбојкашког првенства у Крагујевцу, представили су се граду домаћину.
Свечаним дефилеом, са почетком у 20,00 часова, у дворишном делу Ректората Универзитета у Крагујевцу, представљене су екипе учеснице, преко 130 волонтера студената Универзитета у Крагујевцу, који говоре енглески, шпански, немачки, италијански, руски, француски језик, а на услузи су 24 часа гостима, као и присутне званице.
Министар омладине и спорта, Снежана Самарџић- Марковић, званичним поздравом на официјалном језику шампионата, прогласила је првенство отвореним
Присутним гостима и домаћинима обратили су се ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Слободан Арсенијевић пожелевши добродошлицу свим учесницима и званичним представницима ЕУСА-е, као и да се кроз фер плеј боље упознају, а такође и члан извршног комитета ЕУСА-е, Костантинус Павлу, истакавши да је будуће пријатељство важније од освајања трофеја.

Након интонирања химни и подизања застава Републике Србије и ЕУСА-е, мини концертом истакнутих уметника завршена је церемонија отварања 11. Европског универзитетског одбојкашког првенства, након чега је за учеснике организована журка у којој су до раних јутарњих часова уживали и такмичари и студенти Универзитета у Крагујевцу.

Фото галерија: