Отворен конкурс за научне грантове "Покрени се за науку - 2020"

Са намером да се унапреди квалитет научних истраживања и жељом да подрже младе, талентоване и перспективне научнице и научнике у Србији, компанија Филип Морис и Центар за развој лидерства додељују грантове за научна истраживања.

Циљ програма: „Покрени се за науку - 2020“ је реализација научно заснованих кампања које имају за циљ информисање шире јавности, научне заједнице и привредне заједнице о иновативним решењима здравствених проблема са којима се савремено друштво суочава, а која имају потенцијал да смање ризик по здравље људи.

Основни правац кампање је једнак приступ информацијама, вештинама за здрав живот и могућностима здравог избора, са освртом на постојеће законске регулативе у области јавног здравља (Стартегије, Акциони планови, Правилници, и сл.) и препорукама за њихово унапређење, као и усклађивање са убрзаним развојем производа смањеног ризика.

Петим по реду конкурсом „Покрени се за науку“ биће подржани научни пројекти и промотивне кампање у области јавног здравља и заштите здравља људи од штетних утицаја  из окружења (храна, пиће, дувански производи, алкохол, пестициди, адитиви и друго).

Буџет једног пројекта не може да пређе 2 милиона динара.

Конкурсом је опредељено укупно 6 милиона динара.

Рок за пријаву: 21. април 2020

Tрајање пројекта: рок за реализацију подржаних научних пројеката је до 12 месеци од дана потписивања Уговора

Комплетан текст конкурса можете пронаћи овде.

Званична страница позива