СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ

Поводом обележавања Светог Саве - Дана духовности у Републици Србији, Универзитет у Крагујевцу, у понедељак 27. јануара 2020. године, са почетком у 11 часова у Универзитетској галерији у Крагујевцу, организује Светосавску академију

27. јануар, који се празнује као Дан духовности у нашој земљи, подсећа нас на школску 1840/41. годину када је Свети Сава први пут обележен као школска слава у Србији и то на Лицеју Књажества Сербског у Крагујевцу, н првој високошколској институцији у модерној Србији, на чијим темељима је настао и Универзитет у Крагујевцу.

На Светосавској академији Универзитета у Крагујевцу, која ће бити одржана 27. јануара 2020. године у 11 часова у Универзитетској галерији, Универзитет у Крагујевцу доделиће  Светосавску награду за животно дело и Светосавску награду за изузетна постигнућа.

Према одлуци Сената Универзитета у Крагујевцу, Универзитет у Крагујевцу доделиће  Светосавску награду за животно дело академику др Милошу Којићу, редовном професору Факултета инжењерских наука у Крагујевцу, у пензији, док ће Светосавску награду за изузетна постигнућа доделити др Маји Анђелковић, ванредном професору Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу.

Светосавске награде ће уручити ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић.

Управник Фондације за стипендирање студената Универзитета у Крагујевцу проф. др Снежана Соковић уручиће Уговоре о стипендирању најбољим студентима Универзитета у Крагујевцу за 2020. годину. Управни одбор Фондације на основу расписаног Конкурса донео је одлуку да у календарској 2020. години стипендира 13 студената са 12 факултета Универзитета у Крагујевцу.

Позивамо наставнике, сараднике, професоре, студенте и све запослене на Универзитету  да присуствују овом догађају.