Свечана промоција др Роберта Болија у почасног доктора наука Универзитета у Крагујевцу

На Универзитету у Крагујевцу, 12. децембра 2019. године, проф. др Роберто Боли (Robertо Bolli), редовни професор Медицинског факултета Универзитета у Луивилу (САД), промовисан је у почасног доктора Универзитета у Крагујевцу.

Сенат Универзитета у Крагујевцу је на седници одржаној 27. септембра 2019. године, а на предлог Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу, донео Одлуку да доктору Роберту Болију додели почасни докторат и титулу почасног доктора наука Универзитета у Крагујевцу због изузетног доприноса развоју медицине и научноистраживачког рада у области  кардиоваскуларног система.

Професор др Роберто Боли је редовни професор Медицинског факултета Универзитета у Луивилу (Сједињене Америчке Државе), директор Института за кардиоваскуларне иновације, директор Института за молекуларну кардиологију и један од водећих светских експерата из области кардиоваскуларних истраживања и проучавања механизама исхемијско‒реперфузионе повреде срца и кардиопротекције са Хиршовим индексом преко 100.

Свечану промоцију проглашења проф. др Роберта Болија у почасног доктора (doctoris honoris causa) Универзитета у Крагујевцу отворио је ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић.

Извештај о предлогу проф. др Роберта Болија у почасног доктора Универзитета у Крагујевцу поднео је проф. др Владимир Јаковљевић, редовни професор Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу, а затим је проф. др Роберто Боли одржао предавање на тему „Cell therapy for heart disease: Current status and future directions”.


Фото галерија: