Дописни члан САНУ Владица Цветковић одржао је предавање поводом годишњице смрти академика Драгослава Срејовића

Дописни члан САНУ Владица Цветковић одржао је предавање „Геоархеологија на делу: нови поглед на сировине за израду окресаних артефаката из Лепенског Вира“, 29. новембра 2019. у Галерији Народног музеја Крагујевац.

Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу у сарадњи са Народним музејом Крагујевац организовао је  предавање дописног члана САНУ Владице Цветковића, професора Рударско-геолошког факултета из Београда, на тему:

ГЕОАРХЕОЛОГИЈА НА ДЕЛУ: НОВИ ПОГЛЕД НА СИРОВИНЕ ЗА ИЗРАДУ ОКРЕСАНИХ АРТЕФАКАТА ИЗ ЛЕПЕНСКОГ ВИРА


После уводне речи Милоша Јуришића, в.д. директора Народног музеја, дописни члан САНУ Милош Ђуран, управник  Центра, представио је богату радну биографију предавача и у име организатора захвалио му на доприносу  у очувању сећања на академика Драгослава Срејовића, једног од оснивача и првог управника Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, поводом обележавања 23. годишњице његове смрти.   

Дописни члан САНУ Владица Цветковић представио је резултате интердисциплинарних истраживања примене геолошких метода и техника на истраживања локалитета Лепенског Вира и указао на културолошка подударања начина живота заједнице лепенских људи на српској и румунској страни обале Дунава.


Фото галерија: