АКТУЕЛНО:

Отворен први позив за пројектне пријаве – TRINITY пројекат

Европски пројекат TRINITY има за циљ да успостави одрживи екосистем – мрежу дигиталних иновационих центара (digital innovation hubs DIH) састављених од истраживачких центара и универзитетских група специјализованих у области напредне роботике и интернета ствари, подржаних од стране DIH експерата у области роботичке сајбер безбедности како би допринели новим роботичким решењима и подигли агилност индустрије.

ТRINITY DIH организује два круга позива за пробне пројекте где ће изабране компаније које имају потребу за агилном производњом добити подршку од TRINITY DIH програма како би унапредили своје производне процесе. ТRINITY пробни пројекти могу бити докази концепта који ће тестирати ТRINITY технологије или могу бити потпуно нова решења.

Најмање 30 пробних пројеката ће се финансирати у два отворена позива у току ТRINITY програма 2019-2022. Идеје за пробне пројекте се могу наћи на ТRINITY каталогу. Подносиоци пријава могу изабрати да ли ће користити примере из каталога (тема 1) или предложити потпуно нова решења (тема 2).

Теме: Trinity решење (тема 1) и Нова решења (тема 2)

Укупни буџети по темама: 1 милион ЕУР (тема 1) и 3 милиона ЕУР (тема 1)

Финансирање: 50 000 до 300 000 ЕУР (највише 40% је дозвољено за неидустријске партнере)

Ниво финансирања: 70% (lump sum)

Услови учешћа: правна лица основана у некој од ЕУ или придружених земаља

Услови за конзорцијум: 1 – 3 партнера, координатор мора бити МСП (мало и средње предузеће). Сви чланови конзорцијума морају бити чланови TRINITY DIH заједнице (ако нису, потребно је да се региструју најмање 10 дана пре затварања позива на TRINITY DIH порталу).

Трајање пројекта: 6-12 месеци

Рок за пријаву: 28. фебруар 2020. године

Званична страница позива: trinityrobotics.eu/calls/trinity-dih-agile-production-open-call-for-up-to-e300000

 

Корисна документа:

Брошура позива

Водич за подносиоце пријава

Модел пројектне пријаве

TRINITY Уговор са трећим странама

Конзорцијумска и декларација части

Административни образац / МСП декларација

Информације о банковном налогу

Често постављана питања