Амбасада Израела у Србији и представници израелских ИТ компанија посетили Универзитет у Крагујевцу

У оквиру реализације ИТ дана израелских компанија у Бизнис иновационом центру, представници Амбасаде Израела и израелских ИТ компанија у Србији посетили су Универзитет у Крагујевцу 19. новембра 2019. године, у циљу успостављања нових видова сарадње са образовним институцијама у Крагујевцу.

Састанку су, поред представника Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца, присуствовали и представници Амбасаде Израела и израелских компанија  ̶ Veriest, Spartans, Vtool, TeamSava и представници Прве крагујевачке гимназије. Током састанака разматрани су досадашњи резултати научноистраживачког рада из области информационих технологија, потребе тржишта рада и могућности за сарадњу.

О постигнутим најзначајнијим научноистраживачким резултатима говорили су представници Природно-математичког факултета, Факултета инжењерских наука и Прве крагујевачке гимназије, док су израелске ИТ компаније указале на своја достигнућа и постављене циљеве за даљи развој компанија.

На основу представљених резултата и активности, ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић истакао је да би даља сарадња могла да се реализује заједничким учешћем на међународним пројектима, као и отварањем огранака израелских компанија у Крагујевцу.

Предност образовних институција у Крагујевцу за будућу сарадњу са израелским компанијама и високошколским институцијама огледа се у постојању адекватних образовних програма Прве крагујевачке гимназије и Универзитета у Крагујевцу. Посебан потенцијал за сарадњу представља и нова чланица Универзитета - Институт за информационе технологије.


Фото галерија: